Stratis -teknologia

Doyle Stratis -teknologian kehitys alkoi 2001 kun Doyle oivalsi, että oli tarve ja aika suunnitella seuraavan sukupolven purjevalmistusmenetelmä. Purjehtijoilla oli tarve kevyemmille, pidempään kestäville purjeille oli kyse ns. performance- tai kilpapurjeista tai superjahtien valtavia kuormia kantavista purjeista. 

 

Stratiksen kehitys on jatkunut yli 12 vuotta intensiivisenä ja täysipainoisena ohjelmana. Stratis onkin lukuisien superjahtien, Grand Prix -kampanjoiden ja suorituskykyä hakevien matkaveneilijöiden valinta. Doyle asema eturivin purjevalmistajana perustuu ensiluokkaisen design- ja valmistusteknologian, markkinoiden parhaiden materiaalien ja laminointiprosessin sekä tinkimättömään laadunvarmistuksen ja testauksen yhdistämiseen.

 

Doylen Aucklandissa Uudessa-Seelannissa sijaitsevan Stratis -neulomon lattiapinta-ala on valtavat 7 000 neliömetriä. Neulomon kaksi tuotantolinjaa mahdollistavat yksilöllisten purjeiden suunnittelun ja valmistuksen jollista maailman suurimpiin superjahteihin.

 

Doylen Stratis design- ja R&D -tiimit toimivat jatkuvassa yhteistyössä Aucklandin yliopiston kanssa. Yhteistyöhön kuuluu mm. uusien kuitu- ja laminointimateriaalien ja -menetelmien jatkuva kehittäminen ja testaus.  Tavoitteena on jatkaa maailman edistyksellisimpien, nopeimpien ja kestävimpien purjetuotteiden suunnittelua ja valmistusta. Stratis -purjeet ovat saatavilla ainoastaan Doyle Sailmakers -ryhmän neulomoista. 

 

Faktoja Stratis -valmistusteknologiasta:

  • Doylen CAD -laitteet kulkevat keskimäärin 150 kilometriä joka viikko levittäen 1,3 miljoonaa kuitumetriä
  • Stratis -purjeisiin käytetään joka kuukausi 1,2 tonnia raakaa hiilikuitua ja kaksi tonnia Kevlar ja  Vectran -kuituja
  • Doyle valmisti vuonna 2012 yhteensä 85 000 neliömetriä Stratis -membraanipurjeita 

Tutustu tarkemmin (englanniksi):

Doyle Sails Finland

Stefan Stenström

+358 40 5118501
info@doylesails.fi

 

 

Doyle Sails Finland

Valkolammentie 2

FI-07910 Loviisa, Finland

+358 (0) 40 5118501

info@doylesails.fi 

Sosiaalinen media

Seuraa Doyle Sails Finlandia Facebookissa

Tutustu teknologiaamme YouTube-kanavalla

Doyle Sails ja Doyle Stratis Twitterissä

News from Doyle Sailmakers